Venlo BEStormt met Live Muziek

Tijdens Venlo Stormt op 10 juni 2018 richt Stichting Ons Fort een sfeerpunt in tussen de hindernissen in het Kazernekwartier. Deze hindernissen liggen voor kazernegebouw A, op het veld tussen de Venrayseweg en Garnizoenweg in.

De stad Venlo bestaat dit jaar 675 jaar, Venlo is gedurende deze tijd meerdere malen bestormt oftewel belegerd geweest vanaf de plek waar voor deze dag de hindernissen van VenloStormt staan. Dat Stichting Ons Fort hier dan ook haar sfeerpunt in heeft gericht is geen toeval. Samen met de bestormers willen we heel even stil staan bij dit feit. Fort Sint Michiel, Fort Leopold maar ook de Frederik Hendrik Kazerne speelden een belangrijke rol in de geschiedenis van de stad. Het ene moment werd de stad van hieruit verdedigd en op een ander moment juist aangevallen. Hoe dan ook belegeraars moesten vaak moeite doen om hun doel te bereiken, iets wat de deelnemers van VenloStormt ook moeten doen. Door het stof, de gracht of modder heen, klimmen, rennen en kruipen om meters te maken al dan niet met de morele steun van (mars)muziek. Die sfeer willen we uitstralen en daarom lopen onze medewerkers in militaire overals rond en zal er continu hedendaagse muziek te horen zijn.

Op een podium zullen gedurende dag maar liefst 7 verschillende lokale bands hun muziek ten gehore brengen en kan men er onder het genot van een hapje en een drankje kijken naar de deelnemers die het hindernissen parcours van VenloStormt afleggen.

De bands die hun opwachting deze dag zullen maken zijn Change of Mood, Boozze, Redial Default, Picture Frame, Get Alive!, Breakeven en Scripted. Exacte speelvolgorde en tijden zullen we t.z.t. op onze website (http://www.onsfort.nl) plaatsen.

Het terrein is het gemakkelijkst te bereiken per voet of fiets, maar auto’s kunnen via de kazernestraat parkeren op de appelplaats voor het bezoekerscentrum van Stichting Ons Fort dat ook deze dag gewoon geopend is voor het publiek. De vele archeologische vondsten in het infocentrum vertellen het verhaal van de bestormingen en strijd die gevoerd is om dit kleine stukje Venlo, loop gerust eens binnen om deze te bekijken!