Monitoring & Behoud

Het fort Sint Michiel lijkt gered nu het een gemeentelijk monument wordt. Maar dat wil niet zeggen dat onze taak er op zit…

Sterker nog ons werk begint nu pas en dit doen we vanuit ons infocentrum. Vanuit infocentrum ons fort kunnen we namelijk heel erg goed de ontwikkelingen in het kazernekwartier blijven volgen. We zitten als het ware boven op ons fort en houden toezicht.

Alles wat er op het terrein gebeurt zien we en monitoren we. Daarnaast komen we nog steeds op voor het behoud van fort Sint Michiel. Mocht er nu of in de toekomst reden zijn om weer op de barricades te staan om de belangen van het fort te verdedigen dan doen wij dit meteen weer.

Daarnaast hebben we onze doelstellingen iets breder getrokken en vinden we het behoud van het militaire karakter van het kazernekwartier net zo belangrijk. Dat betekent dat ook de Frederik Hendrik Kazerne een prominente plaats inneemt in het kazernekwartier en wij waken voor alle rijks en gemeentelijke monumenten van het terrein alsmede het open karakter en de ensemble waarde van dit terrein en haar gebouwen.