Venlo op de kaart gezet

Afgelopen vrijdagavond, 30 maart, hebben we voor het eerst dit jaar een lezing georganiseerd in ons infocenter. Vanaf nu zal er elke maand een lezing worden gehouden, over historische onderwerpen. Afhankelijk van het thema van die maand kan het over verschillende onderwerpen gaan. Deze eerste keer was het onderwerp De Stad in Beeld

De hele dag was het al erg druk. Het was Goede Vrijdag, en de hele parkeerplaats stond vanaf een uur of 12 helemaal vol. In het infocenter zelf was het niet erg druk, het waren vooral toiletbezoekers. ‘s Avonds was er dus een lezing over cartografie. Voor deze lezing hadden we professor Peter van der Krogt, historisch cartograaf verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, bereid gevonden om naar Venlo af te reizen.

Om 19.30 uur begon de avond. Al rond 19.00 uur kwamen de eerste gasten al binnengelopen. Er waren flink wat aanmeldingen, maar desondanks waren er mensen bij die zonder aanmelding op de lezing af kwamen. Een half uur later zat de hele zaal vol. Er moetsten zelfs stoelen bij worden gezet, zo druk was het.

De professor weidde uit over de geschiedenis van de cartografie, van de allereerste kaart, daterend van circa 1500 v.Chr., tot aan de gedetailleerde kaarten uit de 18e eeuw. Het publiek luisterde aandachtig en stelde af en toe vragen. Het was een groot succes. Ook de professor had het naar zijn zin. Bij zijn vorige lezing elders in het land waren er maar 10 mensen komen opdagen, zo vertelde hij. Een volle zaal is dan een welkome verrassing.

Al met al was het dus geslaagde avond. 3 mei is de volgende lezing. Dan gaat het over de Romeinen.

https://sijon-multimedia.muaraenimkab.go.id/slot/gacor/ https://kecbeduai.sanggau.go.id/wp-content/donate/demplon/ https://kecbeduai.sanggau.go.id/wp-includes/tataan/pastiranking/ https://kanimsukabumi.kemenkumham.go.id/stores/thai-gacor/ https://kanimsukabumi.kemenkumham.go.id/stores/demo-terbaru/ https://kanimsukabumi.kemenkumham.go.id/stores/sbobet/ https://kemahasiswaan.untad.ac.id/wp-content/plugins/gg-demo/ https://icfbe.president.ac.id/wp-content/harusrank1/ https://library.president.ac.id/event/demo-olympus/ https://library.president.ac.id/event/jp-gacor/ https://library.president.ac.id/event/to-macau/ https://library.president.ac.id/event/bola-parlay/ https://library.president.ac.id/event/keluaran-hk/ https://fib.unand.ac.id/language/vigacor/ https://fib.unand.ac.id/includes/demo-keren/ https://fib.unand.ac.id/includes/macau/ https://fib.unand.ac.id/includes/naga-hk/ https://fib.unand.ac.id/includes/casino/ https://fib.unand.ac.id/includes/sbobet/ https://e-office.banjarkota.go.id/global/moba-gacor/ https://e-office.banjarkota.go.id/template/ss-demo/
https://jackpot-1131.com/ https://letsgojp1131.com/
http://csridjournal.potensi-utama.ac.id/docs/dragon/ https://simp3d.kalteng.go.id/Middleware/event-duit/